Caneló de salmó marinat farcit de bacallà Ajorriero
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Albert Cogul
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler del roser
INGREDIENTS
- 4 filets de salmó marinat
- 400 g de bacallà dessalat
- 1 patata
- 3 grans d'all
- 6 pebrots del piquillo
- 1 ceba
- 100 g de salsa de tomàquet
- oli
- sal
- pebre Per a la salsa:
- 1 manat de menta fresca
- 2-3 gotes de Pipermint
- 1/4 l de crema de llet
- 20 g de tapioca
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, confiteu els alls en una paella amb oli.
En una altra paella, daureu la ceba picada. I en una altra paella, daureu la patata pelada i tallada en daus. A continuació, barregeu la ceba i la patata en un bol, afegiu-hi el pebrot del piquillo picat, la salsa de tomàquet, la sal, el pebre i els alls confitats. Barregeu-ho. Tot seguit, poseu l'oli de confitar els alls en un paella ben calenta i salteu-hi el bacallà. Després, incorporeu-lo al bol i torneu-ho a barrejar. Deixeu-ho refredar. I ja per acabar, estireu una làmina de salmó i poseu-hi el farcit a sobre. Enrotlleu-ho com si fos un caneló i emplateu-ho. Poseu-li per sobre la vinagreta que prèviament haureu preparat barrejant oli, sal i vinagre balsàmic, i la salsa de menta, que també haureu preparat prèviament barrejant la crema de llet, la tapioca, el Pipermint i una infusió de menta fresca.
En una altra paella, daureu la ceba picada. I en una altra paella, daureu la patata pelada i tallada en daus. A continuació, barregeu la ceba i la patata en un bol, afegiu-hi el pebrot del piquillo picat, la salsa de tomàquet, la sal, el pebre i els alls confitats. Barregeu-ho. Tot seguit, poseu l'oli de confitar els alls en un paella ben calenta i salteu-hi el bacallà. Després, incorporeu-lo al bol i torneu-ho a barrejar. Deixeu-ho refredar. I ja per acabar, estireu una làmina de salmó i poseu-hi el farcit a sobre. Enrotlleu-ho com si fos un caneló i emplateu-ho. Poseu-li per sobre la vinagreta que prèviament haureu preparat barrejant oli, sal i vinagre balsàmic, i la salsa de menta, que també haureu preparat prèviament barrejant la crema de llet, la tapioca, el Pipermint i una infusió de menta fresca.