Caneló cruixent de rap i gambes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Esteve Camps
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: La Troballa, Sant Julià de Vilatorta, Vic
  • Informació nutricional
    -Obre

    El rap i les gambes son una bona font de proteïnes magres ideals per a persones que segueixen dietes d'aprimament.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 fulls de pasta bric
  • 2 cuetes de rap de 500 g
  • 250 g de cues de gambes pelades
  • 8 gambes
  • 2 cebes de Figueres
  • copa de conyac
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • Per a la beixamel de gambes:
  • 40 g de mantega
  • 40 g de farina refinada
  • 1/4 de l de llet
  • 1 ceba de Figueres
  • 0,5 g de nou moscada
  • 1/4 de l de fons de gambes
  • sal i pebre blanc

PREPARACIÓ

Per fer la beixamel de gambes, poseu la llet en un cassó juntament amb la nou moscada i el pebre blanc i deixeu-la bullir una estona.

Mentrestant, en un cassó amb una mica de mantega sofregiu la ceba picada. Quan estigui ben daurada, poseu-hi la resta de mantega i quan s'hagi desfet afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé amb un batedor.

Quan la barreja ja estigui dauradeta, poseu-hi la llet, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure a foc suau durant una estona.

Seguidament, afegiu-hi el fons de gambes, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt una estona més.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el rap tallat a dauets, les cues de gambes tallades també a dauets, rectifiqueu-ho de sal i pebre i salteu-ho durant un parell de minuts. Després, poseu-hi el conyac i deixeu-ho coure un parell de minuts més.

Tot seguit, poseu el saltat de rap i gambes sobre la pasta bric, emboliqueu-la com si fos un caneló i deixeu-la coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu les gambes. I ja per acabar, feu una base de beixamel al centre del plat i poseu-hi el caneló a sobre i les gambes al costat.
Anar al contingut