Caneló cruixent de rap i gambes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Esteve Camps
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: La Troballa, Sant Julià de Vilatorta, Vic
- Informació nutricional -Obre
El rap i les gambes son una bona font de proteïnes magres ideals per a persones que segueixen dietes d'aprimament.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 fulls de pasta bric
- 2 cuetes de rap de 500 g
- 250 g de cues de gambes pelades
- 8 gambes
- 2 cebes de Figueres
- copa de conyac
- sal i pebre
- oli d'oliva
- Per a la beixamel de gambes:
- 40 g de mantega
- 40 g de farina refinada
- 1/4 de l de llet
- 1 ceba de Figueres
- 0,5 g de nou moscada
- 1/4 de l de fons de gambes
- sal i pebre blanc
PREPARACIÓ
Per fer la beixamel de gambes, poseu la llet en un cassó juntament amb la nou moscada i el pebre blanc i deixeu-la bullir una estona.
Mentrestant, en un cassó amb una mica de mantega sofregiu la ceba picada. Quan estigui ben daurada, poseu-hi la resta de mantega i quan s'hagi desfet afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé amb un batedor.
Quan la barreja ja estigui dauradeta, poseu-hi la llet, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure a foc suau durant una estona.
Seguidament, afegiu-hi el fons de gambes, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt una estona més.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el rap tallat a dauets, les cues de gambes tallades també a dauets, rectifiqueu-ho de sal i pebre i salteu-ho durant un parell de minuts. Després, poseu-hi el conyac i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
Tot seguit, poseu el saltat de rap i gambes sobre la pasta bric, emboliqueu-la com si fos un caneló i deixeu-la coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu les gambes. I ja per acabar, feu una base de beixamel al centre del plat i poseu-hi el caneló a sobre i les gambes al costat.
Mentrestant, en un cassó amb una mica de mantega sofregiu la ceba picada. Quan estigui ben daurada, poseu-hi la resta de mantega i quan s'hagi desfet afegiu-hi la farina i remeneu-ho bé amb un batedor.
Quan la barreja ja estigui dauradeta, poseu-hi la llet, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure a foc suau durant una estona.
Seguidament, afegiu-hi el fons de gambes, rectifiqueu-ho de sal, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure tot junt una estona més.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi el rap tallat a dauets, les cues de gambes tallades també a dauets, rectifiqueu-ho de sal i pebre i salteu-ho durant un parell de minuts. Després, poseu-hi el conyac i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
Tot seguit, poseu el saltat de rap i gambes sobre la pasta bric, emboliqueu-la com si fos un caneló i deixeu-la coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu les gambes. I ja per acabar, feu una base de beixamel al centre del plat i poseu-hi el caneló a sobre i les gambes al costat.