Caneló amb camagrocs

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuiner: JORDI TORRA Hostal Pedraforca de Saldes
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per al farciment:
  • Una branca d'api
  • Una pastanaga
  • 3 porros
  • Un all
  • 500 g de camagrocs
  • Per fer la beixamel amb pols de ceps:
  • litre de llet
  • litre de brou de pollastre
  • 50 grams de farina
  • 100 grams de mantega
  • Sal
  • Pebre
  • Nou moscada
  • 10 grams de pols de ceps
  • Per al caneló:
  • Pasta de lasanya precuita
  • Formatge parmesà
  •  

PREPARACIÓ

Per fer el caneló de camagrocs, primer de tot sofregim les verdures: primer l'api i la pastanaga i al cap d'uns 5-6 minuts hi incorporem l'all i el porro. Ho deixem coure tot a foc lent i ho anem remenant fins que estigui cuit. Aleshores hi afegim els camagrocs. Quan estan pràcticament cuits, hi afegim la sal i el pebre. Si ho féssim abans, els camagrocs ferien aigua.
Un cop tot cuit, ho triturem perquè quedi una massa homogènia amb què farcirem el caneló.

En una cassola amb aigua calenta de l'aixeta hi posem les plaques de lasanya precuita perquè s'hidratin. S'hi han de deixar almenys 20 minuts.

En un brou de pollastre hi posem cep sec en pols, que l'afegirem a la beixamel per donar-hi més potència de gust. El deixem una estona que s'hidrati.

Per fer el que és pròpiament la beixamel, primer posem la mantega en una cassola a foc alt perquè es desfaci. Després hi posem la farina i deixem que es torri. Hi afegim una mica de nou moscada i seguidament la llet i el brou amb el cep hidratat. Ho salpebrem i deixem que arrenqui el bull. A partir d'aquest moment, ja podem retirar la cassola del foc perquè no se'ns agafi la beixamel.

Per fer el caneló, posem el farcit sobre les plaques de lasanya amb l'ajut d'una mànega, enrotllem la pasta i ja el tenim.

Finalment, posem el caneló en una safata amb la beixamel, hi afegim el formatge ratllat i el posem a gratinar. Un cop fet, ja el podrem servir