Canapès

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 cogombre
  • 2 iogurts grecs
  • 2 grans d'all
  • menta fresca
  • oli d'oliva verge extra
  • bacallà fumat
  • 1 llima
  • 4 endívies
  • sal
  • 750 g de llagostins
  • 2 alvocats
  • 1 ceba tendra
  • julivert
  • 1 cullerada de mostassa
  • 5 ous
  • 1 cullerada de salsa de soja
  • suc de llimona
  • 1 cullerada de salsa Perrins
  • 1 cullerada d'oli de sèsam
  • sal
  • pebre negre
  • torrades

PREPARACIÓ

CANAPÈ 1:
1.- Pelem els cogombres i els tallem a quadrats petits. Traiem el germinat dels alls i també els tallem a quadradets petits.
2.- Ho posem en un got de túrmix amb 2 rovells d'ou, els iogurts i ho anem emulsionant amb un rajolí d'oli de bacallà i oli d'oliva verge extra mentre batem.
3.- També hi anem afegint la menta fresca. Hi afegim un pessic de sal.
4.- Netegem les endívies i les tallem pel mig i les posem a la planxa per la banda plana. 
5.- Servirem l'endívia amb la crema de iogurt per sobre, el bacallà i una mica de menta fresca tallada.
 
 CANAPÈ 2:
1.- Pelem els llagostins i traiem l'intestí. Reservem els caps i closques i els confitem amb oli.
2.- Tallem els llagostins a quadradets petits i també els reservem.
3.- Pelem dos alvocats, els tallem a quadrats petits i hi afegirem oli d'oliva verge extra i el suc de llima. Ho reservem
4.- Tallem la ceba tendra a quadradets i, després de tallada, la rentem perquè perdi la fortor de ceba.
5.- Fem maionesa amb un ou i l'oli de llagostí
5.- Fem la salsa amb una cullerada de mostassa, dos rovells d'ou, la salsa Perrins, el suc de llimona, una cullerada de salsa de soja, una cullerada d'oli de sèsam, l'oli d'oliva verge extra i una cullerada de maionesa de llagostí.
6.- Afegim a la salsa els quadradets de llagostí.
7.- Servim les torradetes de pa, una cullerada de maionesa de llagostí, l'alvocat, el llagostí, una mica de pebre negre i el julivert picat.