Calzone tradicional

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fabián Barcelona, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la massa de la pizza:
  • 1 kg de farina
  • 20 g de llevat
  • 1/2 l d'aigua
  • 20 g de sal
  • 40 cl d'oli d'oliva
  • 1 bola de massa de 200 g
  • 60 g de salsa de tomàquet
  • 80 g de pernil dolç
  • 60 g de xampinyons
  • 80 g de barreja de formatges
  • 1 ou
  • mesclum
  • parmesà i mozzarella
  • vinagre de Mòdena
  • sal Maldon
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per fer la massa, poseu en un bol la farina i el llevat i remeneu-ho bé amb les mans.

Seguidament, afegiu-hi l'aigua i amasseu-ho durant 5 minuts. Després, poseu-hi la sal i l'oli, amasseu-ho 5 minuts més, tapeu la massa amb un drap i deixeu-la reposar durant una hora.

A continuació, poseu la bola de massa de 200 grams sobre el taulell enfarinat, aixafeu-la una mica amb les mans i estireu-la amb el corró.

Tot seguit, poseu-la en un motllo, cobriu-la amb la salsa de tomàquet, el pernil dolç tallat a tires i els xampinyons laminats, doblegueu-la per la meitat, aixafeu les vores amb una forquilla, unteu-la amb ou batut per sobre i deixeu-la coure al forn durant 15 minuts a 250 graus.

Finalment, traieu-la del forn, poseu-hi la barreja de formatge i una mica més d'ou batut per sobre i deixeu-la coure al forn 5 minuts més.Per fer l'amanida, poseu en un bol el mesclum, el parmesà ratllat, la sal Maldon, el vinagre de Mòdena i l'oli d'oliva i remeneu-ho bé.

I ja per acabar, emplateu la calzone, poseu-hi a sobre l'amanida amb unes rodanxes de mozzarella i amaniu-la amb un bon raig d'oli.
Anar al contingut