Calent de torró de Xixona

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Calent de torró de Xixona
  • (per a 8 persones)
  • 200 g torró de Xixona
  • 25 g farina blanca
  • 6 rovells d'ou
  • 200 ml crema de llet (35% mg)
  • 2 gotes d'essència d'ametlla amargant
  • 6 clares d'ou
  • 120 g sucre en pols
  • Per decorar:
  • torró d'Alacant ratllat
  • neules

PREPARACIÓ

1. Comencem tallant a trossets petits el torró de Xixona.

2. Posem la crema de llet en un bol i hi afegim els trossets de torró. El torró es desfarà amb la crema de llet. Fiquem ara el bol al microones, a 360ºC, trenta segons.

3. Aboquem tots els rovells d'ou en un altre bol i hi afegim la farina blanca i unes gotetes d'essència d'ametlla amargant. Ho removem tot.

4. Traiem el bol que tenim al microones i acabem de desfer la pasta amb una batedora elèctrica.

5. Quan tinguem a punt la crema, l'aboquem al bol on tenim barrejats els rovells, la farina i l'essència d'ametlla. Ho barregem tot plegat, ben barrejat.

6. En un altre bol comencem a muntar les clares a punt de neu. Hi afegim el sucre en pols i, perquè no ens baixi de volum, ho farem utilitzant un colador, de mica en mica.

7. A continuació, agafem una cullerada de les clares que hem muntat i l'afegim al bol on tenim els rovells barrejats amb la farina i l'essència d'ametlla, a poc a poc, per muntar una mousse. Hi anem afegint la resta de les clares muntades i ho anem barrejant amb molta cura.

8. Quan la mousse ja estigui llesta, omplim diferents motlles amb una base de farina i mantega i els congelem. Amb 7 minuts al congelador ja n'hi haurà prou.

9. Posem la mousse 4 minuts al forn i obtindrem una estructura cruixent per fora i cremosa per dins.

10. Ja podem emplatar el nostre calent de torró de Xixona, ratllant-hi un trosset de torró d'Alacant pel damunt, per donar-li un toc de crocant. Que vagi molt de gust!