Caldo amb cocotxes i bacallà

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 8 cocotxes de bacallà fresques
  • 50 g de mongetes del ganxet cuites. En aquest cas, sigues murri i demana una mica de l'aigua de la cocció en la mateixa bosseta. T'ajudarà a lligar el brou del plat.
  • 100 cc d'aigua d'ampolla
  • 1 manat de créixens
  • 1 tall de 40 g de botifarra negra de faves
  • 1 grapat de camagrocs, frescos o secs
  • 1 gra d'all
  • oli d'oliva
  • sal
  • 1 bitxo picant, per fer ambient...

PREPARACIÓ

1. Poseu les cocotxes en un cassó, cobriu-les amb l'aigua i poseu-les al foc, mantenint-les a foc baix. Penseu que si tarden 6 minuts en arrencar a bullir, millor que 3.

2. Netegeu els créixens amb aigua freda i assequeu-los amb el centrifugador d'amanides. Reserveu.

3. Talleu la botifarra negra en dauets. Reserveu.

4. Just abans que les cocotxes arrenquin a bullir, poseu els créixens.

5. Immediatament després que les cocotxes bullin, poseu les mongetes i la botifarra i manteniu a foc lent.

6. En una paella, daureu l'all tallat a làmines i fregiu-lo amb el bitxo. Quan el bitxo esdevingui fosc i l'all daurat, afegiu els camagrocs i salteu. En el cas de que siguin secs, remulleu-los en aigua tèbia durant 5', abans de fer-los servir.

7. Quan hagin evaporat l'aigua que segreguen durant el saltat, escaldeu el cassó de les cocotxes amb tot el que hi ha a la paella.

8. Amalgameu bé. Poseu un punt de sal i serviu en un plat fons.