Caldereta de pastor

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Salvador Miralles
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel Miralles, Horta de Sant Joan

INGREDIENTS

  • 800 g de cuixa de xai trossejada
  • 150 g de cansalada viada
  • 4 patates
  • 2 cebes
  • 2 cullerades de sofregit de tomàquet
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 alls trinxats
  • 2 fulles de llorer
  • 1 tassa de brou
  • 1 got de vi blanc
  • oli d'oliva
  • farina i sal

PREPARACIÓ

Per començar, saleu la cuixa de xai, enfarineu-la i fregiu-la en un cassó amb oli abundant.
Quan estigui ben rossa, retireu-la del cassó i reserveu-la.

A continuació, al mateix cassó, fregiu les tires de cansalada, la ceba picada i l'all picat. Quan ja estiguin daurats, poseu-hi el sofregit de tomàquet, una mica de farina per lligar la salsa, el got de vi i el brou calent i deixeu-ho reduir.

Tot seguit, fregiu les patates pelades i tallades a quarts en una paella amb oli abundant.
Un cop fregides, poseu les patates, la carn, una cabeça d'alls i unes fulles de llorer al cassó on teniu el sofregit i deixeu-ho coure tot junt durant mitja hora.

I ja per acabar, serviu la caldereta amb la mateixa cassola.