Calçots de Valls amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) arrebossats amb tàrtar de tonyina

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Rosana Huguet
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Emilio, Les Borges del Camp (Tarragona)

INGREDIENTS

  • 16 calçots de Valls (IGP)
  • 4 talls de tonyina fresca
  • ceba tendra
  • 1 ou dur
  • oli d'oliva extra verge
  • sal, pebre
  • vinagre
  • Per al romesco:
  • 4 tomàquets madurs escalivats
  • 1/2 gra d'all escalivat
  • 4 galetes Maria
  • 1 nyora escalivada
  • sal i pebre blanc
  • oli d'oliva extra verge
  • 1 gotet de vinagre balsàmic
  • Per a l'arrebossat:
  • 150 g de farina
  • 1 gotet d'aigua
  • 1/2 cullerada de llevat
  • polsim de sucre

PREPARACIÓ

Per fer l'arrebossat, poseu en un bol la farina, el llevat, el sucre i l'aigua i remeneu-ho bé amb un batedor.
Després, deixeu-ho reposar durant 3 hores.

Per fer el romesco, poseu en un bol els tomàquets, l'all, la nyora, les galetes, la sal, el pebre blanc, el vinagre balsàmic i l'oli i tritureu-ho tot amb el túrmix.

A continuació, arrebosseu els calçots, ja pelats i salpebrats, i fregiu-los en una paella amb oli abundant.

Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli, el vinagre, la sal, el pebre, la ceba tendra picada i l'ou dur picat i remeneu-ho bé.

Per fer el tàrtar de tonyina, poseu en un bol la tonyina picada, afegiu-hi la vinagreta, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho reposar una estona.

I ja per acabar, emplateu el tàrtar de tonyina al centre del plat, poseu-hi els calçots al voltant i salseu-ho tot amb el romesco.