Calçots de Valls amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) arrebossats amb tàrtar de tonyina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rosana Huguet
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Emilio, Les Borges del Camp (Tarragona)
INGREDIENTS
- 16 calçots de Valls (IGP)
- 4 talls de tonyina fresca
- ceba tendra
- 1 ou dur
- oli d'oliva extra verge
- sal, pebre
- vinagre
- Per al romesco:
- 4 tomàquets madurs escalivats
- 1/2 gra d'all escalivat
- 4 galetes Maria
- 1 nyora escalivada
- sal i pebre blanc
- oli d'oliva extra verge
- 1 gotet de vinagre balsàmic
- Per a l'arrebossat:
- 150 g de farina
- 1 gotet d'aigua
- 1/2 cullerada de llevat
- polsim de sucre
PREPARACIÓ
Per fer l'arrebossat, poseu en un bol la farina, el llevat, el sucre i l'aigua i remeneu-ho bé amb un batedor.
Després, deixeu-ho reposar durant 3 hores.
Per fer el romesco, poseu en un bol els tomàquets, l'all, la nyora, les galetes, la sal, el pebre blanc, el vinagre balsàmic i l'oli i tritureu-ho tot amb el túrmix.
A continuació, arrebosseu els calçots, ja pelats i salpebrats, i fregiu-los en una paella amb oli abundant.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli, el vinagre, la sal, el pebre, la ceba tendra picada i l'ou dur picat i remeneu-ho bé.
Per fer el tàrtar de tonyina, poseu en un bol la tonyina picada, afegiu-hi la vinagreta, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho reposar una estona.
I ja per acabar, emplateu el tàrtar de tonyina al centre del plat, poseu-hi els calçots al voltant i salseu-ho tot amb el romesco.
Després, deixeu-ho reposar durant 3 hores.
Per fer el romesco, poseu en un bol els tomàquets, l'all, la nyora, les galetes, la sal, el pebre blanc, el vinagre balsàmic i l'oli i tritureu-ho tot amb el túrmix.
A continuació, arrebosseu els calçots, ja pelats i salpebrats, i fregiu-los en una paella amb oli abundant.
Per fer la vinagreta, poseu en un bol l'oli, el vinagre, la sal, el pebre, la ceba tendra picada i l'ou dur picat i remeneu-ho bé.
Per fer el tàrtar de tonyina, poseu en un bol la tonyina picada, afegiu-hi la vinagreta, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho reposar una estona.
I ja per acabar, emplateu el tàrtar de tonyina al centre del plat, poseu-hi els calçots al voltant i salseu-ho tot amb el romesco.