Calçots confitats amb salsa de calçots

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Tomàs Cuadrado
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El racó d'en Tomàs, Terrassa

INGREDIENTS

  • 24 calçots
  • 1 got d'oli d'oliva
  • sal i sucre
  • aigua
  • Per a la salsa de calçots:
  • 5 o 6 tomàquets madurs
  • 3 o 4 grans d'all
  • 1 nyora
  • ametlles i avellanes torrades
  • 1 llesca de pa torrat
  • vinagre
  • pebre vermell i pebre negre
  • oli i sal

PREPARACIÓ

Per començar, sobre el paper d'alumini untat amb oli, poseu-hi els calçots nets, amaniu-los amb una mica d'oli, sal i aigua i emboliqueu-los amb el paper.
A continuació, poseu-los en una safata al forn durant 15 o 20 minuts a 250 graus. Després, retireu-los del forn, desemboliqueu-los i reserveu-los.

Per fer la salsa de calçots, escaliveu al forn els tomàquets, els alls i la nyora, durant 10 minuts a 180 graus. Tot seguit, poseu en un bol les ametlles i les avellanes torrades, el pa torrat, el vinagre, el pebre vermell, el pebre negre, l'oli, la sal, la nyora, els alls i els tomàquets tallats a trossos i tritureu-ho tot amb el túrmix.

I ja per acabar, emplateu els calçots sobre un fons de salsa.