Calçotada de corbina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Guillem
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pensió Lleida - Lo mam, Segur de Calafell (Tarragona)
- Informació nutricional -Obre
La ceba en general és ric en vitamines i minerals. Se li atribueixen propietats tonificants, diürètiques i digestives. El calçot s'ha comprovat que té un contingut interessant en compostos anticancerígens.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 12 calçots escalivats
- 4 cullerades de salsa de romesco
- 4 filets de corbina de 150 g
- escarola
- farigola
- carn d'olla (jarret de vedella, cansalada, pollastre, botifarra negra, xai...)
- oli
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, cobriu un motllo amb paper film, poseu-hi capes de carn d'olla tallada a trossets, emboliqueu-ho amb el film, premeu-ho bé i deixeu-ho refredar a la nevera durant 3 hores.
Seguidament, desemmotlleu-ho, traieu-li el paper film, talleu-ho a dauets i salteu-los en una paella amb una mica d'oli fins que quedin dauradets.Tot seguit, en una paella amb l'oli ben calent salteu la corbina, ja salpebrada, durant uns minuts. Després, deixeu-la coure al forn durant 8 minuts més a 160 graus.I ja per acabar, poseu el romesco al centre del plat, poseu-hi els calçots, pelats i tallats a trossos, i la corbina a sobre, i guarniu el plat amb l'escarola, els dauets de carn d'olla, la farigola i amaniu-ho tot amb un raig d'oli d'oliva.
Seguidament, desemmotlleu-ho, traieu-li el paper film, talleu-ho a dauets i salteu-los en una paella amb una mica d'oli fins que quedin dauradets.Tot seguit, en una paella amb l'oli ben calent salteu la corbina, ja salpebrada, durant uns minuts. Després, deixeu-la coure al forn durant 8 minuts més a 160 graus.I ja per acabar, poseu el romesco al centre del plat, poseu-hi els calçots, pelats i tallats a trossos, i la corbina a sobre, i guarniu el plat amb l'escarola, els dauets de carn d'olla, la farigola i amaniu-ho tot amb un raig d'oli d'oliva.