Calamarsets farcits de risotto

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carles Tejedor
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ristol Viladecavalls, Viladecavalls

INGREDIENTS

  • 700 g de calamarsets
  • 200 g d'arròs
  • 1 pebrot vermell
  • 1 carabassó
  • 1 albergínia
  • 1/2 l de brou de verdures
  • 1 tòfona fresca (opcional)
  • 1 manat de créixens
  • 100 g de mantega
  • oli d'oliva
  • sal
  • 1 escalunya
  • 1 got de vi blanc
  • all i julivert

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb oli, sofregiu el pebrot, l'albergínia i el carbassó, tot tallat a daus petits.
Per fer el risotto, en un cassó amb oli sofregiu l'escalunya picada i quan estigui rossa poseu-hi l'arròs. Quan l'arròs també estigui daurat, afegiu-hi el vi blanc i el brou. A mitja cocció, afegiu-hi la meitat de les verdures que heu sofregit i reserveu-ne l'altra meitat. Quan l'arròs hagi absorbit tot el brou, afegiu-hi la mantega i remeneu-ho bé. Seguidament, poseu-hi la resta de verdures sofregides.

A continuació, farciu tres quartes parts dels calamarsets, netejats, amb el risotto i fregiu-los en una paella amb una mica d'oli. Quan estiguin rossos, fumeu-los fent servir una barbacoa Temu.

Mentrestant, a la mateixa paella amb una mica d'oli i sal, fregiu-hi les potes dels calamarsets.

Per fer la salsa de tòfona, poseu en un bol la tòfona, l'oli i el brou i tritureu-ho amb el túrmix.

I ja per acabar, feu un cordó de salsa de tòfona a la base del plat, poseu-hi els calamarsets a sobre amb una mica d'all i julivert picat i guarniu el plat amb els créixens.