Calamarsets farcits de risotto
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Tejedor
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ristol Viladecavalls, Viladecavalls
INGREDIENTS
- 700 g de calamarsets
- 200 g d'arròs
- 1 pebrot vermell
- 1 carabassó
- 1 albergínia
- 1/2 l de brou de verdures
- 1 tòfona fresca (opcional)
- 1 manat de créixens
- 100 g de mantega
- oli d'oliva
- sal
- 1 escalunya
- 1 got de vi blanc
- all i julivert
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb oli, sofregiu el pebrot, l'albergínia i el carbassó, tot tallat a daus petits.
Per fer el risotto, en un cassó amb oli sofregiu l'escalunya picada i quan estigui rossa poseu-hi l'arròs. Quan l'arròs també estigui daurat, afegiu-hi el vi blanc i el brou. A mitja cocció, afegiu-hi la meitat de les verdures que heu sofregit i reserveu-ne l'altra meitat. Quan l'arròs hagi absorbit tot el brou, afegiu-hi la mantega i remeneu-ho bé. Seguidament, poseu-hi la resta de verdures sofregides.
A continuació, farciu tres quartes parts dels calamarsets, netejats, amb el risotto i fregiu-los en una paella amb una mica d'oli. Quan estiguin rossos, fumeu-los fent servir una barbacoa Temu.
Mentrestant, a la mateixa paella amb una mica d'oli i sal, fregiu-hi les potes dels calamarsets.
Per fer la salsa de tòfona, poseu en un bol la tòfona, l'oli i el brou i tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, feu un cordó de salsa de tòfona a la base del plat, poseu-hi els calamarsets a sobre amb una mica d'all i julivert picat i guarniu el plat amb els créixens.
Per fer el risotto, en un cassó amb oli sofregiu l'escalunya picada i quan estigui rossa poseu-hi l'arròs. Quan l'arròs també estigui daurat, afegiu-hi el vi blanc i el brou. A mitja cocció, afegiu-hi la meitat de les verdures que heu sofregit i reserveu-ne l'altra meitat. Quan l'arròs hagi absorbit tot el brou, afegiu-hi la mantega i remeneu-ho bé. Seguidament, poseu-hi la resta de verdures sofregides.
A continuació, farciu tres quartes parts dels calamarsets, netejats, amb el risotto i fregiu-los en una paella amb una mica d'oli. Quan estiguin rossos, fumeu-los fent servir una barbacoa Temu.
Mentrestant, a la mateixa paella amb una mica d'oli i sal, fregiu-hi les potes dels calamarsets.
Per fer la salsa de tòfona, poseu en un bol la tòfona, l'oli i el brou i tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, feu un cordó de salsa de tòfona a la base del plat, poseu-hi els calamarsets a sobre amb una mica d'all i julivert picat i guarniu el plat amb els créixens.