Calamarsets de platja amb estirabecs

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: David Mejías
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cap sa sal, Barcelona

INGREDIENTS

  • 800 g de calamarsets
  • 400 g de ceba de figueres.
  • 100 g d'estirabecs
  • oli d'oliva
  • sal Per la reducció d'aceto:
  • 1 cullerada d'aigua mineral
  • 3 cullerades de sucre
  • 25 cl de vinagre balsàmic

PREPARACIÓ

Per començar, confiteu la ceba picada en una paella amb oli durant una hora o una hora i quart a foc baix.
Per fer la reducció d'aceto, poseu en un cassó l'aigua, el sucre i el vinagre balsàmic, i deixeu-ho reduir. Si el gust és massa fort, podeu afegir-hi una mica més d'aigua per suavitzar-lo. A continuació, retireu la ceba de la paella. A la mateixa paella, poseu-hi una mica d'oli i fregiu-hi els calamarsets. Quan els calamarsets s'enganxin, incorporeu-hi la ceba confitada i els tirabecs tallats en juliana. Deixeu-ho coure un parell de minuts. I ja, per acabar, emplateu els calamarsets amb l'ajuda d'un motllo cilíndric i amaniu-ho tot amb una mica de reducció d'aceto. Podeu decorar el plat amb una mica d'oli d'oliva.