Calamarsets amb la tinta

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Amaya

INGREDIENTS

  • 800 g de calamarsets
  • la tinta dels calamarsets
  • 1/2 ceba
  • 4 tomàquets madurs
  • 2 llesques de pa fregit
  • 2 grans d'all
  • pebre blanc en gra
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • sal

PREPARACIÓ

Comenceu netejant els calamarsets. Traieu-los el cap, les potes i l'espina de dins i peleu-los; tombeu-los i acabeu-los de netejar de dins.
Un cop nets comenceu-los a farcir amb les potes i les aletes. Saleu-los i fregiu-los en una paella. Us han de quedar ben rossos. Reserveu-los. En la mateixa paella, poseu-hi pebre i 2 grans d'all i deixeu que s'enrosseixin. Aleshores poseu-hi la ceba tallada petita i feu-la coure a foc lent aproximadament uns 15 minuts. A continuació, poseu-hi el tomàquet tallat a daus i deixeu-ho 3 minuts més al foc. Afegiu-hi la llesca de pa fregit (espessirà la salsa) i després la tinta. Remeneu-ho bé i coeu-ho 10 minuts perquè es barregin bé tots els sabors. Tot seguit, passeu la salsa per la batedora i després pel colador xinès. Torneu-la a posar a la paella, juntament amb els calamarsets i deixeu-ho 10 minuts al foc. Finalment, serviu els calamarsets amb un flam d'arròs i uns crostonets de pa fregit.