Calamars farcits

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    El calamar és ric en iode, un mineral que participa en el creixement mental i físic.

INGREDIENTS

  • 8 calamars
  • 1,5 l de fumet
  • 3 cebes grosses
  • 4 escalunyes
  • 150 g de pa
  • 250 g de salsa de tomàquet
  • 2 ous
  • un manat de julivert
  • 2 grans d'all
  • 1 botifarra
  • oli d'oliva verge extra
  • pebre blanc
  • un got de conyac

PREPARACIÓ

1. Netegem els calamars i en tallem els tentacles.



2. Posem els tentacles amb la botifarra pelada, a bocins petits, al foc fins que ens quedi cuit. Ho traiem i ho reservem.



3. Amb l'oli que ens ha quedat hi tirem una ceba tallada a quadradets molt petits. A foc mig, que vagi fent xup-xup, fins que ens quedi caramel·litzada. Hi incorporem una altra vegada la botifarra i els tentacles de calamar.



4. Quan ens agafa temperatura, hi posem una mica de molla de pa i els 2 ous en cru. Remenem fins que se'ns espesseixi la massa.



5. Agafem els calamars i els farcim amb la massa. Un cop farcits, els cosim amb un escuradents.



6. Els marquem d'una banda i l'altra. Hi afegim conyac i flamegem.



7. Els traiem i a la mateixa cassola, hi posem l'escalunya tallada a juliana, la salsa de tomàquet i el fumet.



8. Tornem a col·locar els calamars a dins i que faci xup-xup fins que quedin tous.



9. Els servim amb una mica d'all i julivert picat per sobre.