Calamars farcits
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Martí Sabrià
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
El tomàquet conté una gran quantitat de licopè, un potent antioxidant responsable del seu color vermell, que es manté en el tomàquet encara que el cuinem.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 calamars de potera (més aviat grossos)
- 2 botifarres de carn crua
- 200 g de gambes de Palamós (mitjanes)
- sal
- pebre
- 2 l d'aigua mineral
- 2 cullerada de tomata de conserva casolana
- oil d'oliva
- Per a la picada:
- 1 llesca fina de pa torrat
- 4 o 5 alls grossos
- 4 o 5 branques de julivert
- 12 o 14 ametlles torrades
- 3 o 4 avellanes torrades
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol les potes i les ales dels calamars picadetes, les botifarres sense pell,
les cues de gamba pelades, el suc dels caps de les gambes, la sal i el pebre i barregeu-ho bé amb una forquilla. Seguidament, farciu els calamars i tanqueu-los amb un escuradents.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la tomata. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi els calamars farcits i deixeu-los daurar durant un parell de minuts.
Després, poseu-hi l'aigua i deixeu-ho coure durant uns minuts. Mentrestant, per fer la picada, poseu en un morter el pa torrat, els alls, el julivert picat, les ametlles i les avellanes i tritureu-ho tot amb la mà de morter.
Tot seguit, quan la cassola dels calamars arrenqui el bull afegiu-hi la picada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant 25 minuts més. Finalment, rectifiqueu-ho de sal i pebre i torneu-ho a remenar.
I ja per acabar, emplateu els calamars i salseu-los amb el suc de la cocció.
les cues de gamba pelades, el suc dels caps de les gambes, la sal i el pebre i barregeu-ho bé amb una forquilla. Seguidament, farciu els calamars i tanqueu-los amb un escuradents.
A continuació, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la tomata. Quan estigui dauradeta, afegiu-hi els calamars farcits i deixeu-los daurar durant un parell de minuts.
Després, poseu-hi l'aigua i deixeu-ho coure durant uns minuts. Mentrestant, per fer la picada, poseu en un morter el pa torrat, els alls, el julivert picat, les ametlles i les avellanes i tritureu-ho tot amb la mà de morter.
Tot seguit, quan la cassola dels calamars arrenqui el bull afegiu-hi la picada, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant 25 minuts més. Finalment, rectifiqueu-ho de sal i pebre i torneu-ho a remenar.
I ja per acabar, emplateu els calamars i salseu-los amb el suc de la cocció.