Calamars farcits

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Calamars farcits
  • (per a 2 persones)
  • 2 calamars
  • 1 pota de cranc reial
  • gingebre ratllat
  • 1 ceba grossa
  • 4 xiitakes
  • fulles espinacs
  • ous de verat volador
  • algues nori
  • 2 cullerades llavors de sèsam
  • brou de bonítol soluble
  • carn de bonítol dessecada
  • 4 cullerades salsa teriyaki
  • maionesa japonesa
  • 2 cullerades oli de sèsam

PREPARACIÓ

1. Comencem pel farciment dels calamars: tallem una ceba grossa a trossets ben petits.

2. Tallem els xiitakes a daus.

3. Escalfem mig litre d'oli d'oliva en un wok. L'oli ha de ser de bona qualitat, d'un grau, com a mínim. La temperatura no ha de superar els 150-180ºC.

4. Hi fregim la ceba que hem tallat perquè perdi l'aigua. Quan la tinguem daurada, hi afegim els trossets de xiitake i els deixem coure entre 2 i 3 minuts.

5. Esqueixem la carn de la pota de cranc, com si fos bacallà, i la repassem una mica amb el ganivet, perquè ens quedi trinxada.

6. Afegim al wok on tenim la ceba i els xiitakes una mica de gingebre ratllat. Ho anem remenant tot perquè el gingebre es desfaci.

7. Després, ho colem tot, i reservem l'oli.

8. Afegim una mica de sal a la ceba i els xiitakes, i també una culleradeta del brou de bonítol soluble. Ho barregem bé. I hi afegim els ous de verat volador.

9. Tot seguit, hi afegim la carn de cranc esqueixada. I ho remenem bé.

10. Hi afegim dues cullerades de la maionesa japonesa, per donar untuositat al farciment, i una mica de pebre negre acabat de moldre.

11. Ja podem farcir els calamar. Deixem un espai buit a la punta i a la part oberta. Posem una planxa al foc, però no l'escalfem gaire.

12. Hi posem una mica de l'oli que hem reservat. Hi posem les fulles d'espinacs. Les aplanem amb una espàtula, i les coem uns segons.

13. Posem les fulles d'espinacs al plat fent una figura de trèvol.

14. Coem els calamars farcits i les potes a la planxa.

15. Tallem els calamars a rodanxes a la planxa mateix.

16. Un cop s'hagin rostit una mica, els traiem de la planxa i els posem al plat mirant que no es desfacin. Els posem al mig del trèvol d'espinacs.

17. Salsem el calamar amb una mica de salsa teriyaki.

18. Hi afegim una mica de sèsam i algues per decorar, i una miqueta d'oli de sèsam i unes escates de bonítol dessecades, també. I ja tindrem la nostra papallona!