Calamars farcits amb mandonguilles de gambes

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Merlot, Tarragona

INGREDIENTS

  • 4 calamars grossos
  • 24 gambes mitjanes
  • 2 ous
  • 2 cervells de xai
  • 200 grams de ceps congelats
  • sal, pebre mòlt i pebre negre en gra Per a la salsa:
  • 1 cullerada de vinagre
  • 1 cullerada de vi dolç
  • 1 cullerada de mel
  • 2 gots de brou de verdures
  • les potes dels calamars
  • sal i pebre Per bullir els calamars:
  • aigua
  • llorer
  • pebre negre en gra
  • sal

PREPARACIÓ

Agafeu els ceps i talleu-los ben prims. Si no n'és la temporada i són congelats, no els descongeleu del tot, i així podreu tallar-los millor.
Amb els trossets de cep, emboliqueu les gambes. Prepareu el farcit amb els cervellets escaldats i pelats i els ous. Piqueu-ho tot amb la batedora tenint en compte, però, que ha de quedar força clar. Tot seguit, farciu els calamars amb les gambes embolicades i el farcit procurant de no omplir-los massa. Travesseu-los amb un clip. En una olla amb aigua molt calenta, poseu-hi el pebre negre en gra, el llorer i força sal i, quan arrenqui el bull, tireu-hi els calamars farcits amb molt de compte perquè no es trenquin. Deixeu-los bullir durant 10 minuts. Mentrestant salteu les potes dels calamars en una paella fins que estiguin ben rosses, afegiu-hi una mica de vinagre i deixeu-ho reduir, tireu-hi el vi dolç i després, el pebre i la sal. A continuació, afegiu-hi el brou de verdures i deixeu-ho bullir un minut. Un cop tingueu els calamars cuits, traieu-ne els clips i poseu-los a la paella amb la salsa, les potes, i amb mig ou dur sencer i un altre mig trinxat per espessir la salsa. Deixeu-ho coure de 5 a 10 minuts, tapat i a foc lent. A l'hora de servir-ho, talleu els calamars a rodanxes amples.