Calamars de potera

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carles Gaig
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Gaig, Barcelona

INGREDIENTS

  • 600 g de calamars de potera
  • 1 carbassó
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot groc
  • 1 albergínia
  • 30 g de pernil ibèric
  • 2 cullerades de romesco
  • 1/2 peu de vedella
  • 1/2 ceba
  • 2 grans d'all
  • 1 porro
  • 2 tomàquets
  • 30 g de mantega
  • sal i oli d'oliva

PREPARACIÓ

Sofregiu en una cassola amb oli el peu de vedella, els pebrots, la ceba, l'all, el porro i els tomàquets, tot tallat.
Un cop sofregit, afegiu-hi aigua fins a cobrir-ho i deixeu-ho bullir durant 90 minuts. Després, coleu-ho i deixeu reduir el brou. Finalment, lligueu la salsa amb una mica de mantega.

Mentrestant, piqueu el carbassó i l'albergínia i salteu-los en una paella amb oli. Quan ho tingueu dauradet, afegiu-hi la sal i els encenalls de pernil i acabeu-ho de saltar.

Tot seguit, saleu els calamars i enrossiu-los en una paella amb oli. Un cop rossos, retireu la paella del foc, aboqueu-hi la salsa per sobre i gratineu-ho al forn.

I ja per acabar, emplateu les verdures saltades i els calamars, i poseu-hi al cantó una mica de romesco.