Calamars amb salsa biscaïna i pebrots de romesco

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Manel Marquès
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El suquet de l'Almirall, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 calamars
  • 1 bitxo (caiena)
  • 5 pebrots 'choriceros' remullats
  • 2 galetes maria
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre negre
  • julivert

PREPARACIÓ

Per fer la salsa biscaïna, enrossiu l'all picat en una paella amb oli.
Afegiu-hi la ceba tallada en trossos grans i deixeu-la estovar. Quan la ceba estigui ben rossa, incorporeu-hi el pebrot vermell tallat, l'os de pernil, el bitxo i unes branquetes de julivert. Tot seguit, retireu-ho del foc, afegiu-hi la nyora i 2 galetes maria i tritureu-ho. A continuació, salpebreu els calamars i feu-los en una paella ben calenta. I ja, per acabar, emplateu la salsa i col·loqueu-hi els calamars a sobre. Podeu afegir-hi un rajolí d'oli per decorar el plat.