Calamars amb pèsols i botifarrons de ceba

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Calamars amb pèsols i botifarrons de ceba
  • (per a 4 persones)
  • 3 botifarrons de ceba
  • 2 calamars de potera
  • 2 grans d'all
  • 2 tomàquets
  • ¿ kg de pèsols frescos
  • 1 got de vi ranci

PREPARACIÓ

1. Triem una cassola que pugui anar després al forn i la posem, primer, al foc. Hi afegim oli i marquem els botifarrons tallats abans a rodanxes amples.
2. Deixem els botifarrons a sobre d'un paper de cuina perquè hi deixin anar l'excés de greix.
3. Tallem cada calamar en tres o quatre trossos i els tomàquets a dauets.
4. A la mateixa cassola que hem marcat els botifarrons, hi aboquem el calamar, els alls sencers i els dauets de tomàquet.
5. Salpebrem els ingredients de la cassola, la tapem i deixem que es cogui tot, a poc a poc, uns 20 minuts.
6. Quan el calamar ja sigui cuit, hi aboquem els pèsols i el got de vi ranci i ho fem coure tot uns 10 minuts, sense tapar-ho.
7. Hi afegim els botifarrons i els deixem coure 5 minuts més. Ja podem emplatar-ho!