Calamars amb mongetes del ganxet

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Solà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Bodega Sepúlveda, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els llegums contenen gran quantitat de fibra, que evita el restrenyiment. S'ha descobert que són capaces d'estimular el creixement de determinades bactèries del colon beneficioses per a la salut, per això se les denomina probiòtiques.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 kg de calamars
  • 6 cebes
  • 10 grans d'all
  • julivert
  • alfàbrega
  • 3/4 de kg de tomàquet fregit
  • 1 raig de conyac
  • 1 raig de xerès
  • 1/2 l de fumet
  • 800 g de mongetes del ganxet
  • oli d'oliva verge
  • al

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada, l'all i el julivert picats i el xerès.
Quan la ceba quedi transparent, afegiu-hi els calamars tallats a trossos, el tomàquet fregit, l'alfàbrega i el conyac i deixeu-ho coure durant 10 minuts. A continuació, poseu-hi el fumet i les mongetes del ganxet, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.I ja per acabar, emplateu les mongetes amb els calamars.
Anar al contingut