Calamars amb cremós de moniato

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Àngel Pasqual
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Lluçanès, Prats de Lluçanès

INGREDIENTS

  • 100 g de calamars
  • 3 moniatos
  • 1/2 l de brou d'aviram
  • oli d'oliva
  • llavors de cardamom
  • sal
  • 4 ous de guatlla
  • 1 cullerada de vinagre de vi blanc
  • 200 g de rossinyols (o camagrocs)
  • 1 fulla de llorer
  • 2 grans d'all
  • romaní
  • oli de julivert

PREPARACIÓ

Poseu el llorer, els alls, el romaní i els rossinyols en un cassó amb oli i deixeu-ho confitar durant 10 minuts.
Per fer el cremós, escaliveu els moniatos al forn a 140 o 150 graus durant una hora i mitja. Peleu-los i poseu-los en un bol amb el brou i el cardamom. Tritureu-ho.

Feu coure els calamars en una paella amb oli. Quan comencin a estovar-se, retireu la paella del foc i deixeu-los acabar de coure.

A continuació feu bullir aigua en un cassó, afegiu-hi vinagre i remeneu-ho bé. Tot seguit, tireu-hi els ous sense closca i deixeu-los coure durant 3 minuts. Després, refredeu-los en un bol amb aigua freda i deixeu-los eixugar sobre un paper absorbent.

I ja per acabar, emplateu els bolets, els ous, els calamars i el cremós. Podeu guarnir el plat amb una mica d'oli de julivert.