Calamars amb cloïsses i mongetes del ganxet
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pep Manubens
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Pep, Barcelona
INGREDIENTS
- 250 g de mongetes del ganxet bullides
- 400 g de calamars
- 150 g de cloïsses
- all
- julivert
- ametlles
- fumet de peix
- 1 copeta de conyac
- oli
- sal
- pebre
PREPARACIÓ
Per començar, salteu els calamarsons i les cloïsses en una paella amb oli.
Mentrestant, poseu les ametlles, els alls pelats, el julivert i una mica de sal en el morter, i piqueu-ho. Quan les cloïsses s'hagin obert, incorporeu-hi la picada. Després afegiu-hi el conyac i flamegeu-ho. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, afegiu-hi les mongetes del ganxet bullides i salteu-ho. Tot seguit, incorporeu-hi el fumet de peix calent i deixeu-ho coure uns 3 o 4 minuts. I ja, per acabar, salpebreu el plat, remeneu-ho i ja podreu emplatar-ho.
Mentrestant, poseu les ametlles, els alls pelats, el julivert i una mica de sal en el morter, i piqueu-ho. Quan les cloïsses s'hagin obert, incorporeu-hi la picada. Després afegiu-hi el conyac i flamegeu-ho. Quan l'alcohol s'hagi evaporat, afegiu-hi les mongetes del ganxet bullides i salteu-ho. Tot seguit, incorporeu-hi el fumet de peix calent i deixeu-ho coure uns 3 o 4 minuts. I ja, per acabar, salpebreu el plat, remeneu-ho i ja podreu emplatar-ho.