Calamars amb calçots

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Toni Bru
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de l’àspic, Falset
  • Informació nutricional
    +Obre

    El calamar és ric en iode, mineral essencial pel bon funcionament del metabolisme.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 12 calamars de mida mitjana
  • 4 alls tendres
  • 12 calçots
  • 1 pastanaga
  • 1 carbassó
  • pebre vermell
  • pebre negre
  • cerfull
  • oli d'oliva verge extra
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb oli d'oliva marqueu els calamars sencers i nets, amb sal i pebre negre. Quan estiguin dauradets, reserveu-los.

A continuació, talleu els calçots, nets de les fulles exteriors, a tires, poseu-los a la mateixa paella i deixeu-los coure. Quan comencin a estar tous, afegiu-hi la pastanaga, el carbassó i els alls tendres tallats a bastonets prims durant un minut perquè quedin “al dente”. Tot seguit, afegiu-hi els calamars, un polsim de pebre vermell i un bri de cerfull.

I ja per acabar, emplateu els calçots amb els calamars i les verdures i guarniu el plat amb uns quants brins de cerfull.