Calamars a la romana

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Joan Piqué

INGREDIENTS

  • 500 g de calamars
  • 100 g de farina
  • 2 ous
  • 1 l d'oli d'oliva
  • 1 tall de llimona
  • 1 bol de maionesa

PREPARACIÓ

Feu tallar els calamars ni massa prims ni massa gruixuts.
Per començar a fer el plat, saleu els calamars, passeu-los per farina i per ou batut, i escorreu-los. A continuació, escalfeu l'oli, però no massa, i així evitareu que no quedin crus per dins i cremats per fora. Un cop cuits, traieu-los de la paella i poseu-los al damunt de paper absorbent. Per fer la maionesa, bateu un ou, una mica de sal i un raig de llimona amb la batedora. Seguiu batent-ho mentre hi aneu afegint l'oli de mica en mica. Podeu acompanyar els calamars amb un tros de llimona i una branca de julivert.