Calamars a la romana

INGREDIENTS

  • 5 calamars

    1 ou

    150 g de farina

    sal

    un sobre de llevat químic

    150 g d'aigua mineral

    oli d'oliva verge extra

    safrà 

    llimona

    alfàbrega mosquit

PREPARACIÓ

1.- En un bol fem la  pasta per arrebossar.

2.- Batem un ou amb aigua, sal, llevat, farina i safrà.

3.- Hi afegim un raig d'oli i una mica de ratlladura de llimona.

4.- Netegem bé els calamars per les dues bandes.

5.- Els tallem a rodelles i en reservem les potes i les aletes per fer  el "catxuflino" d'arròs.

6.- Ho deixem marinant amb una mica de suc de llimona.

7.- Escalfem oli per fregir.

8.- Eixuguem bé els calamars, els passem per una mica de farina i els submergim a la massa d'arrebossat. Abans, però, els passem per farina, i ens assegurem que l'arrebossat quedi ben enganxat.

9.- Fregim els calamars per tandes. Un cop estiguin ben rossos, els reservem en paper de cuina i els servim amb una mica de llimona i alfàbrega mosquit.

Anar al contingut