Calamars a la planxa, oli d'avellanes i ceba vermella

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Guillem
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pensió Lleida - Lo mam, Segur de Calafell (Tarragona)
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els calamars són rics en proteïnes i baixos en greixos. Contenen vitamines i minerals, contingut que es veu incrementat en aquesta recepta gràcies a la ceba, font d'antioxidants.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 calamars
  • 2 cebes vermelles
  • 1 cullerada de mel de romaní
  • vi negre
  • sobret d'oli de tinta de calamar
  • oli i sal
  • Per a la picada:
  • 12 avellanes
  • 1 gra d'all
  • julivert
  • 1 gotet d'oli d'oliva
  • Guarnició:
  • pètals de flors
  • 4 ramets de fideus d'arròs fregits

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba tallada a la juliana.
Quan estigui dauradeta, afegiu-hi la mel i el vi negre i deixeu-ho reduir a foc suau.Per fer la picada, poseu en un bol les avellanes, el gra d'all, el julivert i l'oli d'oliva i tritureu-ho tot amb el túrmix.A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu els calamars tallats a rodanxes, ja salats.Per fer l'oli de tinta, poseu en un bol la tinta de calamar i una mica d'oli d'oliva i remeneu-ho bé amb una forquilla.I ja per acabar, feu una base de picada i oli de tinta al centre del plat, poseu-hi els calamars i la ceba vermella a sobre i guarniu el plat amb els fideus d'arròs fregits i els pètals de flor.
Anar al contingut