Calamarins amb tinta farcits d'escamarlans

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Albert Cogul
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler del roser

INGREDIENTS

  • 12 calamarins
  • 6 bosses de tinta
  • 12 escamarlans
  • 1 l de brou de marisc
  • 1 patata
  • 12 cors de carxofa
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva extra verge

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el brou en un cassó i bulliu-hi la patata pelada i tallada en rodanxes.
Després, tritureu-ho amb el 'túrmix' i torneu-ho a posar en un cassó. Afegiu-hi la tinta i remeneu-ho. A continuació, peleu la cua dels escamarlans sense separar-ne els caps. Salpebreu els escamarlans. Tot seguit, introduïu la cua de l'escamarlà dins del calamarí i salteu-ho en una paella amb oli ben roent. Mentrestant, bulliu els cors de carxofa, salteu-los i emplateu-los. I ja per acabar, emplateu els escamarlans al cantó de les carxofes i decoreu el plat amb les potes dels calamarins que prèviament haureu saltat.