Caipirinha (Cachaça amb llima) - Brasil

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Edu Tupi, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 10 copes:
  • 6 llimes
  • 1/2 kg de sucre
  • 1/2 ampolla de cachaça (aiguardent de canya)
  • 1 bossa petita de gel

PREPARACIÓ

"versió ponx":
Talleu cada llima en quatre quarts: feu-ne dues meitats i després talleu transversalment cada meitat. Elimineu-ne la part blanca central perquè pot deixar un regust amargant a la beguda. En un bol ample per a ponx, matxuqueu-hi amb una mà de morter les llimes i el sucre. Piqueu el el gel manualment; si el tritureu a màquina se us desfarà molt de pressa. Afegiu la cachaça i el gel a la ponxera i remeneu-ho uns minuts. Si ho trobeu molt fort, podeu rebaixar aquest còctel amb una mica d'aigua.

"versió individual" (1 copa):
Poseu dos o tres trossos de llima en un got amb una cullerada i mitja de sucre. Matxuqueu la llima amb una mà de morter. Afegiu-hi dues parts de cachaça per mitja d'aigua i una mica de gel picat. Remeneu-ho i serviu-ho amb una canyeta.