Caesar salad (Amanida Cèsar) - Canadà

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Patricia Newell, Sant Fruitós de Bages

INGREDIENTS

  • 1 enciam llarg
  • 1/2 tassa d'oli d'oliva extra verge
  • 2 alls
  • 2 llesques de pa de pagès
  • 4 anxoves en oli d'oliva
  • 1/2 culleradeta de salsa Perrins
  • 1/2 culleradeta de mostassa
  • formatge parmesà ratllat
  • suc de mitja llimona
  • aigua
  • 1 ou

PREPARACIÓ

Peleu i trinxeu els alls. Deixeu-los macerar amb l'oli d'oliva a la nevera, dins d'un pot que pugueu tapar, perquè l'oli n'agafi el gust, com a mínim durant una hora.
Talleu el pa a quadradets i fregiu-lo amb una mica de l'oli d'all. Reserveu-lo.
Prepareu el condiment de l'amanida barrejant la resta de l'oli d'all amb la salsa Perrins, la mostassa i les anxoves, tallades a trossets petits. Deixeu aquesta barreja a la nevera fins al moment d'amanir.
Escalfeu aigua en un cassó. Quan arrenqui el bull, retireu-la del foc i escaldeu-hi l'ou, tan sols durant un minut, ja que el rovell ha de quedar cru.
Renteu i talleu l'enciam. Poseu-lo en un bol. Amaniu-lo amb unes quantes cullerades de l'oli amb anxoves que teniu reservat. Remeneu-ho perquè les fulles quedin ben amanides i aboqueu-hi el rovell de l'ou (que tindreu desfet en un platet) i un raig de suc de llimona. Torneu a remenar-ho.
Espolseu-hi formatge parmesà ratllat, al vostre gust, i afegiu-hi els trossets de pa fregit. Torneu-ho a remenar i ja ho podeu servir.