Caçó marinat amb cítrics i empedrat de remolatxa

imatge de recurs
  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Caçó marinat amb cítrics
  • oli d'oliva
  • pebre negre
  • sal
  • suc de llimona
  • suc de taronja
  • 450 g de caçó
  • Empedrat de remolatxa
  • 2 remolatxes
  • 2 ous bullits
  • 100 g de mongeta tendra
  • 1 llima
  • fulles d'alfàbrega
  • daus de llonganissa curada
  • bleda vermella
  • suc de taronja
  • suc de llimona

PREPARACIÓ

Caçó marinat amb cítrics

1. Posem els trossos de llom del cassó en una carmanyola on hi càpiguen bé.

2. Els hi afegim una miqueta de sal i un rajolinet d'oli d'oliva.

3. Hi aboquem ara el suc de la llima i el de la taronja. L'acció dels àcids cítrics, tant de la llimona com de la taronja aniran fent una precocció del peix. Tanquem la carmanyola i la posem a la nevera. El temps: entre dues hores, o d'un dia per l'altre.

4. Traiem la carmanyola de la nevera. L'aigua que ha anat deixant el caçó ha emulsionat amb els sucs i se n'ha reduït el volum. Hem aplicat una fórmula de cocció que ens deixarà el peix molt tendre i molt bo per dins.

5. Agafem els lloms de caçó que teníem marinant-se i els posem en un colador.

6. Tallem cadascun dels lloms en quatre trossos.

7. Els hi afegim una miqueta de sal. Posem un rajolinet d'oli en una planxa calenta i deixem que vagin fent. Només els girarem un cop.

Empedrat de remolatxa

1. Fem bullir les remolatxes, sense treure'ls la pell.

2. Un cop tenim les remolatxes bullides, les pelem. Amb un paper de cuina comencem a rascar-los la pell, que sortirà fàcilment.

3. Tallem les mongetes tendres en trossos ben petits i les posem en un bol de vidre. Hi afegim una miqueta de sal i d'aigua, perquè puguin generar vapor. Tapem el bol amb paper film i abans de posar-lo al microones, el punxem perquè pugui alliberar el vapor. Deixem que les mongetes es facin al voltant de 5-6 minutets a una temperatura d'entre 500 i 550 w.

4. Tallem les remolatxes en rodanxes una mica gruixudes i les posem a la base del plat (amb tres rodanxes per persona en tindrem prou).

5. Tallem l'ou dur a quarts, que anem recolzant a sobre dels talls de remolatxa del plat.

6. Hi Posem per sobre uns dauets de llonganissa, i una espurneta de sal i pebre.

7. Agafem ara les fulles de bledes més maques que tinguem i les afegim al plat amb una mica de gràcia.

8. També hi posem unes fulles d'alfàbrega.

9. Traiem les mongetes tendres del microones i en posem unes quantes a sobre de l'amanida.

10. Ara muntem la vinagreta: posem en un got una mica de suc de taronja, una mica de suc de llimona i un rajolinet d'oli. Ho batem una mica perquè emulsioni. Posem la vinagreta a l'amanida a l'últim moment, perquè, si no, les fulles quedaran pansides.

11. Afegim els trossos de caçó al plat i, ara sí, just abans de començar a menjar, amanim l'amanida i el peix amb la vinagreta que hem preparat.
Anar al contingut