Buzara (Cassola d'escamarlans) - Croàcia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Elena Stanić, Barcelona

INGREDIENTS

  • escamarlans
  • ceba
  • alls
  • pa ratllat
  • pebre negre
  • salsa de tomàquet
  • vi blanc
  • bitxo
  • vegeta
  • julivert
  • oli i sal
  • aigua

PREPARACIÓ

En una cassola amb una mica d'oli d'oliva, feu-hi un sofregit d'all i ceba, tot ben trinxat. Després afegiu-hi el tomàquet ratllat. Salpebreu-ho al vostre gust. Un cop tingueu el sofregit llest, incorporeu els escamarlans a la cassola.
Al cap d'uns quants minuts de remenar la cassola, aboqueu-hi un got d'aigua i ben bé mitja ampolla de vi blanc (us ha de quedar gairebé cobert). Afegiu-hi una mica de pa ratllat perquè la salsa quedi una mica lligada, un parell de cullerades de salsa de tomàquet i una mica de julivert trossejat. Deixeu-ho fer xup-xup uns 15 minuts.
Gairebé al final de la cocció, afegiu-hi un parell de bitxos trossejats a mà (vigileu que la picantor us pot molestar als ulls) i una cullerada de vegeta.