Bunyols

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jordi Morera
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: L’espiga d’or, Vilanova i la Geltrú
  • Informació nutricional
    +Obre

    El procés de fermentació millora el contingut nutritiu de la massa i el fa més digerible.

INGREDIENTS

  • Per a 1,5 kg de bunyols (unes 70 peces):
  • 1 kg de farina de blat
  • 375 ml d'aigua
  • 200 g d'ou (4 unitats)
  • 150 g de sucre
  • 200 g de mantega
  • 20 g de sal
  • 20 g de llevat de cervesa
  • oli
  • Per fer l'acabat:
  • sucre
  • 100 ml d'aigua
  • 100 ml d'anís

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol tots els ingredients, barregeu-los manualment durant un minut i deixeu-ho reposar durant 30 minuts. Seguidament, treballeu aquesta massa a sobre del taulell donant-hi cops i fent-hi plecs. Després, deixeu-ho reposar en bloc durant dues hores, tapat amb una tela. Quan hagi reposat, feu unes barres amb la massa, talleu-les de manera que en pugueu anar fent unes petites boletes i deixeu-les fermentar durant dues hores més, a sobre d'una llauna, a uns 26ºC.

Mentrestant poseu a escalfar una paella amb força oli.

A continuació, agafeu les boletes amb els dits, aixafeu-les per fer-hi un petit forat al mig i fregiu-les a la paella amb l'oli ben calent. Quan estiguin rosses, deixeu-les sobre un paper de cuina perquè s'eixugui l'oli.

Finalment, feu una barreja d'aigua i anís a parts iguals, remulleu els bunyols en la barreja i, de seguida, arrebosseu-los amb sucre.