Bunyols de xocolata

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Paco Pérez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: The mirror, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la massa dels bunyols:
  • 130 g d'ou
  • 80 g d'aigua
  • 30 g de sucre
  • 20 g de cacau
  • 145 g de farina
  • 3 g de bicarbonat
  • Per a la “ganache” de xocolata:
  • 225 g de nata líquida
  • 5 g de mantega
  • 225 g de xocolata 64% (varietat Tobago)
  • oli de girasol (per fregir)
  • gelat bo per acompanyar (opcional)

PREPARACIÓ

Per fer la massa dels bunyols, poseu en un bol els ous, el bicarbonat, el cacau, el sucre, l'aigua i la farina i tritureu-ho bé amb el túrmix. Després, tapeu el bol amb paper film i deixeu-ho refredar a la nevera durant 3 hores.

Per fer la “ganache”, poseu en un cassó la nata i la mantega, escalfeu-ho una mica sense que arribi a bullir, retireu-ho del foc, afegiu-hi la xocolata i remeneu-ho bé fins que quedi ben desfeta. A continuació, ompliu el motlle de silicona de mitges esferes amb la “ganache” i poseu-lo una hora al congelador.

Tot seguit, desemmotlleu les mitges esferes de “ganache”, claveu-hi un escuradents, unteu-les amb la massa dels bunyols i fregiu-les en un cassó amb l'oli de gira-sol ben calent.

I ja per acabar, emplateu els bunyols i serviu-los acompanyats d'una bola de gelat.