Bunyols de poma escalivada amb crema anglesa i curri

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Àngel Pasqual
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Lluçanès, Prats de Lluçanès

INGREDIENTS

  • 6 pomes golden
  • 1 raig de Ratafia
  • 20 g de sucre morè
  • Per a la pasta de bunyols:
  • 500 g de farina
  • 20 g de llevat de cervesa
  • aigua
  • 2 rovells d'ou
  • oli d'oliva
  • 20 g de sucre morè
  • 50 g de canyella en pols
  • 50 g d'anís estrellat
  • Per a la crema anglesa:
  • 1/2 l de crema anglesa
  • 150 g de xocolata blanca
  • 6 g de curri

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les pomes amb el sucre i la ratafia en una plata d'anar al forn i les deixeu escalivar.
Per fer la massa dels bunyols, barregeu en un bol la farina, el llevat, els rovells d¿ou i la poma escalivada. Deixeu fermentar la massa fins que augmenti de volum. A continuació, feu-ne uns bunyols i fregiu-los en un cassó amb oli abundant a uns 180 o 190 graus.

Mentrestant, piqueu l'anís estrellat, la canyella i el sucre morè. Arrebosseu els bunyols amb aquesta barreja.

Per fer la salsa, escalfeu en un bol la crema anglesa. Quan estigui calenta, afegiu-hi la xocolata blanca i el curri, i remeneu-ho fins que la xocolata s'hagi desfet.

I ja per acabar, poseu una mica de salsa al fons del plat. Col·loqueu els bunyols a sobre i tireu-hi una mica més de salsa pel damunt.