Bunyols de poma escalivada amb crema anglesa i curri
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Àngel Pasqual
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Lluçanès, Prats de Lluçanès
INGREDIENTS
- 6 pomes golden
- 1 raig de Ratafia
- 20 g de sucre morè
- Per a la pasta de bunyols:
- 500 g de farina
- 20 g de llevat de cervesa
- aigua
- 2 rovells d'ou
- oli d'oliva
- 20 g de sucre morè
- 50 g de canyella en pols
- 50 g d'anís estrellat
- Per a la crema anglesa:
- 1/2 l de crema anglesa
- 150 g de xocolata blanca
- 6 g de curri
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les pomes amb el sucre i la ratafia en una plata d'anar al forn i les deixeu escalivar.
Per fer la massa dels bunyols, barregeu en un bol la farina, el llevat, els rovells d¿ou i la poma escalivada. Deixeu fermentar la massa fins que augmenti de volum. A continuació, feu-ne uns bunyols i fregiu-los en un cassó amb oli abundant a uns 180 o 190 graus.
Mentrestant, piqueu l'anís estrellat, la canyella i el sucre morè. Arrebosseu els bunyols amb aquesta barreja.
Per fer la salsa, escalfeu en un bol la crema anglesa. Quan estigui calenta, afegiu-hi la xocolata blanca i el curri, i remeneu-ho fins que la xocolata s'hagi desfet.
I ja per acabar, poseu una mica de salsa al fons del plat. Col·loqueu els bunyols a sobre i tireu-hi una mica més de salsa pel damunt.
Per fer la massa dels bunyols, barregeu en un bol la farina, el llevat, els rovells d¿ou i la poma escalivada. Deixeu fermentar la massa fins que augmenti de volum. A continuació, feu-ne uns bunyols i fregiu-los en un cassó amb oli abundant a uns 180 o 190 graus.
Mentrestant, piqueu l'anís estrellat, la canyella i el sucre morè. Arrebosseu els bunyols amb aquesta barreja.
Per fer la salsa, escalfeu en un bol la crema anglesa. Quan estigui calenta, afegiu-hi la xocolata blanca i el curri, i remeneu-ho fins que la xocolata s'hagi desfet.
I ja per acabar, poseu una mica de salsa al fons del plat. Col·loqueu els bunyols a sobre i tireu-hi una mica més de salsa pel damunt.