Bunyols de cols de Brusel·les

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • LLISTA DE LA COMPRA
  • 6 cols de Brussel·les netes
  • 25 g de te EARL GREY (o qualsevol te que us agradi)
  • 1 ampolla petita d'aigua amb gas
  • 100 g de farina de força
  • 1 culleradeta de cafè de gengibre fresc ratllat
  • 2 rovells d'ou
  • 1 cullerada sopera de mel
  • oli de gira-sol

PREPARACIÓ

Arrenqueu a bullir 200cc d'aigua d'ampolla amb el gingebre incorporat. En el mateix cassó, infusioneu el te durant 5 min. i després coleu-lo . Ensucreu el te amb la mel. Bulliu suaument les cols de Brussel·les en aquest mitjà, amb una mica de sal. Quan estiguin cuites,traieu-les del suc de cocció i deixeu que expulsin l'excés de líquid a través d'un colador. Reduïu el líquid restant fins a obtenir un caramel de textura lleugera.

Tempereu els ous a temperatura ambient i munteu-los amb la farina de força. Aneu afegint-hi aigua amb gas fins que obtingueu una textura quasi de crema consistent i poseu-ho al punt de sal.

Escalfeu un cassó amb oli de gira-sol per fregir. Travesseu cada col de Brussel·les amb una broqueta. Aneu fregint-les en l'oli. Us han de quedar com bunyols. Prepareu un plat amb un paper assecant, per absorbir l'excés d'oli durant el fregit. Feu el dibuix que us agradi més amb el caramel de te i mel en el fons d'un plat ample, i disposeu els bunyols com us vingui de gust.