Bunyols de cigrons

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Sergi de Meià
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Sergi de Meià

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 250 g de cigrons cuits
  • 25 g de llevat
  • 1 tassa petita de llet
  • 1 ou
  • canyella en pols
  • 1 llimona
  • 3 cullerades grans de sucre
  • 175 g de farina
  • 1 culleradeta de bicarbonat
  • Oli
  • Per a la sopa de xocolata:
  • 1 rajola xocolata a la pedra
  • aigua

PREPARACIÓ

Per fer la crema de xocolata, en un cassó amb l'aigua molt calenta, poseu-hi la xocolata, trencada amb les mans i remeneu-ho fins que quedi ben desfeta. Seguidament, passeu-la a un bol, tapeu-lo amb paper film i deixeu-ho a la nevera fins al moment de servir.

Per fer els bunyols, escorreu els cigrons, poseu-los en un pot amb la llet, l'ou, la canyella, la pell de la llimona ratllada, el sucre i el llevat i tritureu-ho tot amb la batedora. Després, afegiu-hi el bicarbonat i la farina i continueu-ho batent amb la batedora fins que la massa quedi homogènia i compacta.

A continuació, barregeu en un bol sucre i canyella en pols.

Tot seguit, prepareu una paella amb oli abundant perquè s'escalfi bé, feu els bunyols amb dues culleres, aboqueu-los a la paella i fregiu-los fins que quedin ben daurats.

Finalment, a mesura que traieu els bunyols de la paella, passeu-los pel bol del sucre i la canyella.

I ja per acabar, serviu els bunyols acompanyats de la crema de xocolata freda.