Bunyols de bacallà

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    El bacallà és un peix blanc ric en proteïnes i pobre en greixos. Aporta vitamines del grup B i minerals, dels quals destaquen el potassi i el fòsfor.

INGREDIENTS

  • 1 o 2 trossos de morro de bacallà, d'uns 300 g
  • mig got de llet fresca
  • una llauna de fetge de bacallà
  • 2 alls
  • 2 ous
  • 180 g farina
  • un manat de julivert
  • oli d'oliva verge extra
  • llevat
  • sal
  •  

PREPARACIÓ

  1. Dessalem el bacallà. 3 canvis d'aigua en 24 hores, l'anem tastant fins que tingui el punt de sal just.
  2. Bullim el bacallà d'un a 3 minuts (depenent del tros) amb un all sense germinat.
  3. Tallem el julivert i l'all escaldat a quadradets petits i l'aixafem amb un morter. Un cop aixafat, ho posem dins un bol i hi afegim el llevat, el bacallà trencat a bocins (sense pell). Ho anem aixafant amb l'ajuda de la mà de morter dins el bol.
  4. En un pot de túrmix hi desfarem el fetge amb mig got de llet fresca.
  5. Aquesta emulsió la barrejarem amb el bacallà dins el bol. Hi tirem la farina tamisada i ho anem barrejant amb les varetes fins que ens queda una massa.
  6. En una paella fonda hi posem l'oli fins que estigui ben calent i hi anem tirant cullerades de la massa fins que ens quedi el bunyol fregit.
  7. Reservem els bunyols fregits en una safata amb paper absorbent.