Buñuelos (Bunyols de formatge) - Bogotà, Colòmbia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Diana Molina, Lleida

INGREDIENTS

  • 400 g de formatge costeño colombià
  • 400 g de maizena
  • 40 g de sucre
  • 1/2 culleradeta de llevat en pols
  • 15 g de midó de iuca
  • 1 ou
  • 1 got d'aigua
  • 1 l d'oli suau

PREPARACIÓ

En un bol, barregeu-hi la maizena, el midó de iuca, el llevat en pols i el sucre. Si us voleu estalviar aquest pas, podeu comprar el preparat per a bunyols habitual a les botigues d'alimentació llatinoamericanes.
Ratlleu el formatge per la part dels forats fins del ratllador. Si no en trobeu de costeño, en podeu utilitzar del tipus feta. Ha de ser més aviat salat i de consistència una mica dura, no tou com el formatge fresc d'aquí.
En un altre bol, barregeu-hi l'aigua, el formatge ratllat i l'ou. Treballeu-ho amb les mans. Si veieu que és excessivament dens, afegiu-hi un rajolí d'aigua.
Aneu agafant porcions no gaire grosses de massa i feu-ne boles. Aquest és un pas que podeu fer amb la canalla que hi hagi per casa. S'ho passaran bé i és una manera distreta d'incorporar-los a la cuina.
Poseu força oli en una paella i, quan sigui calent, aneu-hi fregint les boles per tandes, procurant que l'oli no perdi temperatura, fins que us quedin ben daurades.
A mesura que traieu els bunyols de la paella, deixeu-los sobre un paper absorbent perquè deixin anar l'oli sobrer.