Bullit de peixos de roca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Manel Marqués
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 escórpora petita
- 1 lluerna petita
- 2 rates de mar
- 8 patates mitjanes
- 4 tomàquets madurs
- 4 nyores
- 1 cabeça d'alls
- 2 l de fumet
- 1 cullerada de picada de fruita seca
- sal
- 1 tassa d'oli
PREPARACIÓ
Poseu les patates pelades i tallades en daus, la cabeça d'alls, les nyores i el fumet en una cassola i deixeu-ho bullir tot junt durant 10 minuts.
Mentrestant, netegeu el peix, talleu-lo en filets i saleu-lo. Després, afegiu-lo a la cassola amb les patates i tireu-hi també les nyores i els tomàquets sencers. Deixeu-ho bullir tot junt a foc viu durant 10 minuts. A continuació, retireu les nyores, els tomàquets i la cabeça d'alls.
Tot seguit, peleu els tomàquets i els alls i poseu-ho en un morter. Afegiu-hi les nyores i la picada de fruita seca i tritureu-ho.
I ja per acabar, emplateu les patates i el peix, i tireu-hi per sobre la picada.
Mentrestant, netegeu el peix, talleu-lo en filets i saleu-lo. Després, afegiu-lo a la cassola amb les patates i tireu-hi també les nyores i els tomàquets sencers. Deixeu-ho bullir tot junt a foc viu durant 10 minuts. A continuació, retireu les nyores, els tomàquets i la cabeça d'alls.
Tot seguit, peleu els tomàquets i els alls i poseu-ho en un morter. Afegiu-hi les nyores i la picada de fruita seca i tritureu-ho.
I ja per acabar, emplateu les patates i el peix, i tireu-hi per sobre la picada.