Bullit de peixos de roca

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Manel Marqués
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 escórpora petita
  • 1 lluerna petita
  • 2 rates de mar
  • 8 patates mitjanes
  • 4 tomàquets madurs
  • 4 nyores
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 l de fumet
  • 1 cullerada de picada de fruita seca
  • sal
  • 1 tassa d'oli

PREPARACIÓ

Poseu les patates pelades i tallades en daus, la cabeça d'alls, les nyores i el fumet en una cassola i deixeu-ho bullir tot junt durant 10 minuts.
Mentrestant, netegeu el peix, talleu-lo en filets i saleu-lo. Després, afegiu-lo a la cassola amb les patates i tireu-hi també les nyores i els tomàquets sencers. Deixeu-ho bullir tot junt a foc viu durant 10 minuts. A continuació, retireu les nyores, els tomàquets i la cabeça d'alls.

Tot seguit, peleu els tomàquets i els alls i poseu-ho en un morter. Afegiu-hi les nyores i la picada de fruita seca i tritureu-ho.

I ja per acabar, emplateu les patates i el peix, i tireu-hi per sobre la picada.