Bullabessa de puré de patata, oli de taronja i safrà

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Gemma Riera
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cal Ton, Vilafranca del Penedès
  • Informació nutricional
    +Obre

    El peix conté poc col·lagen y poc greix, característiques que el fan ser una font proteica de fàcil digestió.

INGREDIENTS

  • 1 calamar
  • 8 gambes
  • 16 musclos
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet
  • 1 copeta de conyac
  • 4 llesques de pa
  • 1,5 l de fumet
  • 1 gra d'all
  • julivert picat
  • oli d'oliva i sal
  • patates
  • Per a l'oli de taronja i safrà:
  • La pell de mitja taronja
  • 3-4 brins de safrà
  • 150 cl d'oli d'oliva suau

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els musclos en una cassola amb aigua i sal, tapeu la cassola i deixeu-los bullir fins que s'obrin. Després, traieu-ne les closques i reserveu-los.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui daurada, afegiu-hi el tomàquet tallat a daus i deixeu-ho coure una estona més.Per fer la bullabessa, en una olla amb oli sofregiu els caps i la pell de les gambes. Quan estiguin torrades, poseu-hi el sofregit de ceba i el conyac i flamegeu-ho. Després, afegiu-hi la meitat del fumet i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Seguidament, passeu-ho pel colador xinès, poseu-ho en un bol juntament amb el pa i tritureu-ho tot amb el túrmix.Tot seguit, poseu una mica d'oli d'oliva i l'all laminat en una paella i deixeu-lo sofregir a foc suau.Per fer el puré de patates, poseu les patates, pelades i tallades a trossos, en un cassó amb la resta de fumet i bulliu-les fins que quedin ben toves. Després, coleu-les, poseu-les en un bol amb el julivert picat i l'oli de sofregir l'all i aixafeu-les amb una forquilla.Per fer l'oli de taronja i safrà, poseu en un cassó l'oli d'oliva, la pell de taronja i el safrà i deixeu-lo infusionar a foc suau.Mentrestant, en una paella calenta amb una mica d'oli salteu les cues de gambes, salades.Finalment, en una altra paella amb una mica d'oli salteu els calamars, ja salats.I ja per acabar, emplateu el puré de patata a un costat del plat, poseu les gambes, els musclos i els calamars a l'altre costat, amaniu-ho tot amb l'oli de taronja i safrà i poseu-hi la bullabessa al voltant.