Bullabessa de llagostins i calamars

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Mamen Gil
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Taller de cuina Carmen Guillemot, Alcanar (poble)
  • Informació nutricional
    +Obre

    Tot i que el marisc té una quantitat gens despreciable de colesterol, no ens fa augmentar el colesterol sanguini com altres aliments ja que té un alt contingut en àcids grassos insaturats que exerceixen un efecte anticolesterol.

INGREDIENTS

  • 1 l de fumet de rap i llagostins
  • 8 llagostins
  • 2 calamars mitjans
  • 2 alls
  • 4 porros
  • 2 bulbs de fonoll
  • 100 g nous de Macadàmia
  • safrà
  • sal
  • 2 cullerades de licor anisat
  • 50 g mantega
  • pebre de Caiena
  • una làmina de pasta de full (ja cuita al forn)
  • oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb mantega sofregiu el fonoll tallat a rodanxes, el porro tallat a la juliana i els alls laminats.

Quan estigui tot ben dauradet, afegiu-hi el safrà, la Caiena i el licor anisat i deixeu-ho coure durant un parell de minuts. Seguidament, cobriu-ho amb el fumet de rap i deixeu-ho coure 15 minuts més.

A continuació, poseu-ho tot en un bol juntament amb les nous de Macadàmia, tritureu-ho amb el túrmix, passeu-ho pel colador xinès i reserveu la bullabessa.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els calamars tallats a tires i salats, i les cues de llagostins pelades i salades.

I ja per acabar, poseu els llagostins i els calamars al fons del plat, aboqueu-hi la bullabessa per sobre i guarniu el plat amb la pasta de full.