Bull de calamars i patates

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Quim Font
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Quim Font, Salou

INGREDIENTS

  • 1 kg de calamars
  • 1 kg de patates
  • 1 ceba
  • 1 all
  • safrà
  • 1/2 l de fumet de peix
  • oli d'oliva
  • 1 copa de conyac
  • sal
  • Per a la picada:
  • avellanes torrades
  • ametlles torrades
  • polpa de 2 nyores
  • all, julivert, sal

PREPARACIÓ

Feu sofregir en un cassó amb oli la ceba i l'all tot picat.
Quan estiguin rossos, afegiu-hi el safrà, les patates pelades i tallades en trossos grossos, el fumet de peix calent i la sal.

Mentrestant, saleu els calamars tallats i fregiu-los en una paella amb l'oli ben roent. Un cop cuits, flamegeu-los amb el conyac.

Quan les patates estiguin a mig coure, afegiu-hi els calamars ja cuits i flamejats, i la picada preparada amb les avellanes, les ametlles, la polpa de nyora remullada, l'all, el julivert, la sal i una mica d'oli. Remeneu-ho i deixeu-ho coure durant 6 minuts. Ja podeu emplatar-ho.