Bull blanc farcit de fetge d'ànec
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Muniesa
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Montseny, Breda (Girona)
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc és especialment rica en ferro, en forma de ferro hemo, que s'absorbeix amb més facilitat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Carn de porc:
- 600 g de carn magra
- 20 g de carn del coll
- 200 g de cansalada
- sal i pebre
- 1/2 kg de fetge
- 1 tripa de porc
- brou de verdures
- codony
- 2 pomes verdes
- torrades de pa de brioix
PREPARACIÓ
Per començar, emboliqueu el fetge amb paper film donant-li forma de cilindre i deixeu-ho al congelador durant una hora. Seguidament, desemboliqueu-lo i reserveu-lo.
A continuació, poseu en un bol la carn magra, la carn del coll i la cansalada, tot picat, salpebreu-ho i remeneu-ho bé. Després, poseu-ho sobre paper film, esteneu-ho amb les mans, poseu-hi els cilindres de fetge al mig, emboliqueu-ho fent un cilindre i deixeu-ho reposar a la nevera durant 24 hores.
Tot seguit, desemboliqueu-lo, cobriu-lo amb la tripa, llligeu-lo amb un cordill, punxeu-lo amb un ganivet i deixeu-lo coure durant 3 hores en un cassó amb el brou de verdures. Finalment, retireu-lo del brou, talleu-lo a rodanxes, traieu-li la tripa i reserveu-lo.
I ja per acabar, emplateu les rodanxes de bull, poseu-hi les torrades al costat i guarniu el plat amb uns dauets de codony i la poma tallada a la juliana.
A continuació, poseu en un bol la carn magra, la carn del coll i la cansalada, tot picat, salpebreu-ho i remeneu-ho bé. Després, poseu-ho sobre paper film, esteneu-ho amb les mans, poseu-hi els cilindres de fetge al mig, emboliqueu-ho fent un cilindre i deixeu-ho reposar a la nevera durant 24 hores.
Tot seguit, desemboliqueu-lo, cobriu-lo amb la tripa, llligeu-lo amb un cordill, punxeu-lo amb un ganivet i deixeu-lo coure durant 3 hores en un cassó amb el brou de verdures. Finalment, retireu-lo del brou, talleu-lo a rodanxes, traieu-li la tripa i reserveu-lo.
I ja per acabar, emplateu les rodanxes de bull, poseu-hi les torrades al costat i guarniu el plat amb uns dauets de codony i la poma tallada a la juliana.