Bryndzové chlebícky (Canapès de formatge "bryndza") - Eslovàquia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Pavol Sabol i Vladimir Lozinsky, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 pa de baguet
  • 100 g de formatge bryndza (formatge sec d'ovella)
  • 2 tomàquets
  • all (opcional)
  • 1 ceba grossa
  • 1 culleradeta d'anet sec
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Peleu i talleu a llunes molt fines la meitat de la ceba. Sofregiu-la a foc lent, fins que s'hagi caramel·litzat. Reserveu-la.
En un bol, barregeu-hi els tomàquets ratllats amb la meitat del formatge, tallat a làmines fines que és més fàcil d'esmicolar.
Ratlleu l'altra meitat de la ceba i afegiu-la al bol, junt amb l'anet i l'all trinxat (opcional). Remeneu-ho bé i acabeu de lligar els ingredients amb un bon raig d'oli d'oliva.
Talleu la meitat de la baguet a llesques primes i unteu-les amb aquesta barreja. Talleu l'altra meitat de la baguet i poseu-hi la resta de formatge i la ceba caramel·litzada per sobre.

Nota:
A Eslovàquia és un costum molt estès preparar aquesta mena de canapès a sobre de pa. També hi solen posar ingredients com pernil dolç, cansalada, ou dur o cogombrets en conserva.