Brunyols de Quaresma

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marina Font
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'oli d'oliva és l'oli més adequat per fregir ja que aguanta altes temperatures sense oxidar-se per tant no forma substàncies irritants.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 kg de farina de forner
  • 100 g de llevat de pa (llevat mare)
  • 120 g de llevat de París
  • 15 g de coriandre i matafaluga
  • la pell d'una llimona rallada
  • 1/2 kg de sucre
  • 5 ous
  • 250 cc de llet
  • 150 cc de moscatell
  • 40 cc d'anís
  • sal
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la farina en un bol, feu-hi un forat al mig, aboqueu-hi el llevat de París que haureu remullat en llet, el llevat de pa, esmicoleu-lo amb els dits i barregeu-ho tot amb les mans.

Seguidament, afegiu-hi el coriandre, la matafaluga, la ratlladura de llimona, una miqueta de sal, els rovells i les clares semimuntades i barregeu-ho bé amb les mans. A continuació, poseu-hi la llet, el sucre, el moscatell i l'anís i torneu-ho a barrejar bé amb les mans.

Quan ja tingueu una massa ben barrejada, aixequeu-la unes quantes vegades amb les mans i deixeu-la caure perquè els llevats pugin, tapeu el bol amb un drap i deixeu reposar la massa durant un parell d'hores fins que dobli el seu volum.

Tot seguit, feu unes boles de massa amb l'ajuda d'una cullera i fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent. Quan estiguin dauradets, reserveu-los sobre paper absorbent.

I ja per acabar, arrebosseu els brunyols amb sucre i ja els podeu servir.
Anar al contingut