Brujet (Cassola de peix i marisc) - Croàcia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Elena Stanić, Barcelona

INGREDIENTS

  • rap
  • musclos
  • cloïsses
  • escamarlans
  • tomàquets
  • patates
  • tàperes
  • cebes
  • alls
  • vi blanc
  • vegeta
  • bitxo
  • pebre negre
  • aigua
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Renteu el peix i el marisc a raig d'aixeta i deixeu-lo escórrer. Feu un sofregit d'all i ceba, tot tallat ben petit, a foc viu.
Peleu i talleu les patates a rodanxes i poseu-les al fons de la cassola del sofregit; després feu una capa de peix i una altra de patates.
Talleu un o dos tomàquets a trossos i afegiu-los a la cassola, amb unes quantes patates més. Per sobre aboqueu-hi un grapat de cloïsses, uns quants musclos i tres o quatre escamarlans.
Després feu una altra capa de peix amb la resta de cloïsses, musclos i escamarlans. Ruixeu-ho amb un bon raig de vi blanc i trossegeu-hi pel damunt una mica més de julivert. Deixeu-ho coure a foc viu uns 10 minuts i després abaixeu el foc i deixeu que faci xup-xup fins que les patates siguin cuites.
Abans que s'acabi de coure, condimenteu-ho amb una cullerada de vegeta, un toc de pebre negre acabat de moldre i un o dos bitxos trossejats a mà (aneu amb compte amb la picantor dels bitxos; si ho preferiu, podeu substituir els bitxos per pebre vermell picant).