Brownies (Pastissets de xocolata i nous) - Estats Units

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Dordie Hester, Barcelona

INGREDIENTS

  • 150 g de xocolata per fondre
  • 200 g de mantega
  • 150 g de sucre
  • 125 g de cacau en pols
  • 125 g de farina
  • 4 ous grossos
  • un grapat de nous

PREPARACIÓ

Preescalfeu el forn a 185º. Trossegeu la xocolata i poseu-la en un bol per fondre-la al bany maria, juntament amb la mantega. Passeu la farina i el cacau en pols tot junt pel sedàs; d'aquesta manera, els dos ingredients us quedaran perfectament barrejats. Reserveu-ho. De tant en tant, aneu remenant la xocolata i la mantega per poder controlar que es desfaci i no quedin bocins de xocolata. Un cop desfeta, retireu el bol del bany maria i incorporeu-hi la mescla de farina i cacau en pols. Remeneu-ho tot plegat fins que obtingueu una massa homogènia. Reserveu aquesta massa fins que noteu que ha baixat de temperatura. En un altre bol, bateu els ous amb el sucre; us anirà molt millor si feu servir una batedora elèctrica amb les barnilles. Quan la massa estigui temperada, afegiu-hi la barreja d'ous i sucre. No cal que ho remeneu gaire. Trossegeu les nous i afegiu-les a la massa. Unteu la safata del forn amb una mica d'oli i col·loqueu-hi a sobre el paper de coure. L'oli farà que el paper quedi enganxat a la safata i no es bufi. Aboqueu la massa a la safata i repartiu-la per unificar-ne el gruix. Enforneu-ho durant uns 20 minuts. Passat aquest temps, doneu la volta a la safata per equilibrar-ne la cocció i deixeu-ho al forn uns 10 minuts més. Sabreu que la massa ja està llesta quan es comenci a esquerdar la part superior. Traieu-ho del forn i deixeu reposar la safata sobre una reixeta. L'escalfor de la mateixa massa l'acabarà de coure. No la desemmotlleu fins que estigui completament freda. Talleu-ne porcions quadrades, d'uns 5-6 cm, i escampeu-hi sucre de llustre pel damunt.