Brownie sense nous

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'oli de gira-sol és ric en vitamina E, un nutrient amb funció antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 60 g oli de gira-sol

    250 g sucre morè

    6 ous

    2 beines de vainilla

    425 g de xocolata 85%

    125 g mantega

    30 g de cacau en pols desgreixat

    150 g de farina de força

    sal

    1 capsula de cafè

    llet

    núvols de sucre

PREPARACIÓ

1.  En un pot, hi fonem mantega. S'ha de desfer a poc a poc perquè no es cremi. Hi afegim 325 g de xocolata. Ho anem remenant tot amb un batedor, i, un cop estigui fet, hi anem tirant 25 g de cacau en pols tamisat.

2. Dins un bol metàl·lic hi batem 3 ous sencers, 3 rovells d'ous i sucre morè. Ho batem fins que blanquegin. Després, hi anem afegint els 60 g d'oli de gira-sol i la polpa de dues vainilles.

3. En un altre bol hi barregem la farina  i un pols de sal,  i ho anem tamisant. Ho afegim al bol metàl·lic on hem fet la barreja d'ous i sucre.  Seguidament, hi aboquem la xocolata i la mantega fosa sense deixar de batre.

4. Quan tota la barreja estigui ben incorporada, amb el ganivet trenquem la xocolata a trossets

no gaire petits, que desapareixeran un cop siguin al forn.  Incorporem els trossets al bol, amb l'ajuda d'una cullera o llengua, delicadament.

5.  Preparem el motlle untant-lo amb mantega i l'enfarinem una mica tamisant amb l'ajuda d'un colador de malla fina.

6.  Aboquem tota la barreja dins un motlle, que sigui ample i no gaire alt. L'escampem fins que ens quedi uniforme. Ens podem ajudar d'una llengua molla.  Ho posem al forn a 180 graus durant 30 o 35 minuts.

7.- Servim el brownie amb un cafè amb llet amb escuma, cacau en pols i un parells de núvols de sucre.

Anar al contingut