Brownie sense nous
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'oli de gira-sol és ric en vitamina E, un nutrient amb funció antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
60 g oli de gira-sol
250 g sucre morè
6 ous
2 beines de vainilla
425 g de xocolata 85%
125 g mantega
30 g de cacau en pols desgreixat
150 g de farina de força
sal
1 capsula de cafè
llet
núvols de sucre
PREPARACIÓ
1. En un pot, hi fonem mantega. S'ha de desfer a poc a poc perquè no es cremi. Hi afegim 325 g de xocolata. Ho anem remenant tot amb un batedor, i, un cop estigui fet, hi anem tirant 25 g de cacau en pols tamisat.
2. Dins un bol metàl·lic hi batem 3 ous sencers, 3 rovells d'ous i sucre morè. Ho batem fins que blanquegin. Després, hi anem afegint els 60 g d'oli de gira-sol i la polpa de dues vainilles.
3. En un altre bol hi barregem la farina i un pols de sal, i ho anem tamisant. Ho afegim al bol metàl·lic on hem fet la barreja d'ous i sucre. Seguidament, hi aboquem la xocolata i la mantega fosa sense deixar de batre.
4. Quan tota la barreja estigui ben incorporada, amb el ganivet trenquem la xocolata a trossets
no gaire petits, que desapareixeran un cop siguin al forn. Incorporem els trossets al bol, amb l'ajuda d'una cullera o llengua, delicadament.
5. Preparem el motlle untant-lo amb mantega i l'enfarinem una mica tamisant amb l'ajuda d'un colador de malla fina.
6. Aboquem tota la barreja dins un motlle, que sigui ample i no gaire alt. L'escampem fins que ens quedi uniforme. Ens podem ajudar d'una llengua molla. Ho posem al forn a 180 graus durant 30 o 35 minuts.
7.- Servim el brownie amb un cafè amb llet amb escuma, cacau en pols i un parells de núvols de sucre.